Besøg Napa Valley

Hvis der er en ting, som USA især er kendt for, når det kommer til rødvin, så er det deres kæmpe produktion af Zinfandel. USA er verdens 4. mest producerende vin-land. Stort set alt vin laves i Californien, som står for mellem 90 og 95% af alt produktionen i landet. Den årlige produktion er på omkring 2 milliarder flasker, heraf stammer tæt på en milliard flasker fra Gallo, uden sammenligning er den største producent.

Vinområderne inddeles i fire regioner North Coast, Central Coast, Central Valley og Sierra Foothills. North Coast omfatter blandt andet Napa Valley, Sonoma Valley og Russian River. Her er førstnævnte især interessant. Både fordi der ligger mere end 1000 vinerier på det lille område, men også fordi noget af verdens bedste vin laves her. Derudover er det en fantastisk rejsedestination, som ikke besøges af mange danskere, hvilket er synd og skam.

Gæstfrihed og gastronomi

Napa Valley er en fantastisk lille område, der ligger en god times kørsel (alt efter trafik) fra San Francisco. Her finder du en del hoteller i downtown Napa, hvor der er også er nogle forrygende restauranter. Udover dette så finder man store oplevelser ude omkring på vingårdene. Både hvad angår mad, overnatning og naturligvis vin.

Som mange andre steder i det nordlige Californien, så er der en utrolig gæstfrihed, hvilket gør det til et dejligt sted at færdes. Det er samtidig væk fra alt stress og jag og man har virkelig mulighed for at opleve en side af USA, som ikke mange danskere ser.