Få nem og lækker mad på vandreferien

Svampe i kurv

Nu vi befinder os i starten af det nye år, og mange danskeres nytårsforsæt stadigvæk er friske, kun man passende tilføje et. I et samfund fyldt med teknologi som danskere af alle aldre bruger enormt meget tid på, bruger vi mindre tid i den smukke natur. Selvom det er vinter og naturen virker mørk og grå, er det stadig utroligt smukt at gå en tur i de danske skove. Når feriemånederne melder sig, er det stadig vigtigt at nyde turen. Dette kan gøren via en simpel vandreferie i både ind- og udland. Her skal man selvfølgelig have noget at spise. Dette kan mange gange virke uoverskueligt så langt fra civilisationen, og man ender derfor ofte med at spise dårligt dåsemad. Dette er dog ikke nødvendigt.

Husk trangiasættet

Det kræver et specielt talent at skulle lave mad i naturen uden nogle hjælpemidler. Heldigvis behøver man ikke sætte sig helt ind i de mange teknikker som ægte vildmænd brugte for mange tusinde år siden. I stedet kan man nøjes at medbringe et praktisk trangiasæt. Dette kan man bruge til at lave mange madretter. Find dit her i dag.

Benyt naturens ressourcer

Nu er det vinter, og den danske natur er derfor ikke så sprængfyldt med næring. Men hvis man afholder vandreturen i varmere lande eller venter til den danske sommer, så kan man med fordel finde føden i naturen. Her finder man mange spiselige planter og svampe, men man kan jo også medbringe sin fiskestang.

Glem ikke hygiejnen

Der er dog mange ting man skal huske, når man laver mad i naturen med naturens egne råvare. Der findes nemlig et hav af bakterier i naturen, og mange af dem kan findes i de ting, vi spiser. Vi er bare vant til at alle bakterierne er fjernet, når vi handler dem i brugsen. Det er derfor vigtigt at vaske alt grundigt og fjerne dele som ikke virke spiselige.