Hvordan underholder man børnene på rejsen

barn_i_hængekøje

Når ferien er planlagt i god tid, glæder de fleste børn sig til at skulle afsted, men de glemme ofte af der er rigtigt meget transporttid når man skal rejse. Derfor kommer mange børn til at kede sig når de skal afsted på ferien  

Hvad kan man så gøre for at undgå det? 

I det moderne samfund vi lever i, vil de fleste nok stikke barnet en ipad, eller telefon de kan spille eller se film på, under det meste af turen. Men børn har ikke godt af i længere tid af gange, at side med en skærm. Derfor kan det være en god ide, alt efter barnets alder, at have noget legetøj med de kan lege med.
Have noget småt legetøj som de enten kan have i håndbagagen, hvis man skal flyve, eller de kan sidde med bag i bilen, på køreferien.  

Lav lege og historier i bilen 

Hvis turen er lang, og barnet/børnene måske har leget med legetøj og er blevet trætte af det, kan du eventuelt prøve at lave nogle lege. Her er de klassiske lege som 20 spørgsmål til professoren eller gæt et dyr, eller Gul bil hvor man skal se hvem der kan finde flest gule biler (god at kombinere med andre lege, så gul bil bare skal siges når man ser en gul bil, selvom man er i gang med en anden leg).
Hvis barnet er i den tidlige skolealder, kan en leg som sammensæt navneord være en sjov og samtidigt lærerig leg.
En anden sjov og samtidigt god for hjernen leg, er gruppefortælling. Her skiftes man til at sige en linje til en historie man selv finder på. Få en skør historie, som med garanti ikke ender som du regner med. Hvis i er gode til at rime kan man også lave en version, hvor hver linje skal rime med den sidste.