Lav den perfekte flæskesteg

Denne ret behøver du ikke rejse langt væk for at få. Flæskesteg kan du nemlig selv lave hjemme i eget køkken. Selvom det er en populær ret i hele landet, så er der stadig mange, som har svært ved at mestre den. Det kan nemlig være svært at sørge for, at den ikke blive tør samtidig med at den får lækre sprøde svær. Du kan se en komplet opskrift på flæskesteg lige her.

Hvornår skal man spise flæskesteg?

De fleste danskere spiser flæskesteg juleaften. Typisk sammen med andesteg og medister for nogle. Flæskesteg er også især populær til julefrokosten sammen med diverse tilbehør. Derudover spises det hele året rundt. For nogle måske mest i weekenderne, hvor der er bedre tid. Dog tager det egentlig ikke specielt meget tid eller energi at lave en god flæskesteg. Den kan nemlig stort set passe sig selv i ovnen. Du skal dog tage sky fra løbende, så du har til en god sovs.

Tilbehør

Til den perfekte flæskesteg er tilbehøret selvfølgelig næsten ligeså vigtigt. Hvis ikke mere vigtigt for nogle. Flæskestegssovsen er selvfølgelig den vigtigste. En god flæskesteg er ikke noget uden en god flæskestegssovs. Derfor skal du også tage dig tid til at tage sky fra stegen fra løbende. Det er vigtigt, at du ikke ender med blot at have en sovs, som smager af ingenting.

Dernæst er der selvfølgelig rødkål, kartofler, brunede kartofler og franske kartofler. Det er det helt klassiske tilbehør til en flæskesteg, som er et must hver gang. Rødkålen kan du købe færdiglavet, men hvis du gerne vil gøre noget ekstra ud af det, kan du også lave det selv. Der er stor forskel på hjemmelavet og købt rødkål. De brunede kartofler skal laves på panden med en masse sukker. Sukkeret skal karamelliseres, så det kommer til at hænge fast på kartoflerne.