Gør din skønhedsrutine mere grøn og bidrag til en bæredygtig fremtid

Den grønne bølge er væltet ind over forbrugerne, og der kommer flere og flere bæredygtige produkter på markedet. Det gælder også for skønhedsbranchen, hvor alt fra makeup til hårprodukter udkommer i grønnere varianter. 

 

Du kan også nemt gøre din skønhedsrutine mere grøn. Det behøver ikke være dyrere end den rutine, du allerede har. Og du behøver heller ikke gå ned på kvalitet. Priserne på økologi er slet ikke så høje, som man skulle tro. Du kan efterhånden nemt finde økologisk parfume, makeup og andre skønhedsprodukter.   

Hvad er bæredygtighed for dig? 

Når du skal vælge grønne produkter, kan det være utrolig svært at skelne mellem de mange varianter. Ofte vil et produkt fokusere på en eller få miljøvenlige funktioner. Det kan fx være genanvendelig emballage, at produktet ikke indeholder parfume eller at ingredienserne er økologiske. Her gælder det om, at du finder ud af, hvad bæredygtighed betyder for dig. 

 

Det kan også være, du fokuserer meget på dyrevelfærd. I så fald skal du holde øje med de produkter, som reklamerer med, at de enten er cruelty free eller veganske – eller i bedste fald begge dele. Der er altså mange ting, du skal holde øje med, når du vil gøre din skønhedsrutine mere miljøvenlig. 

Prøv en økologisk parfume

Et godt sted at starte er ved at skifte din parfume ud. Ofte er parfume lavet af nogle eksklusive ingredienser, som kræver ressourcer at producere. Vil du skifte din normale parfume ud, bør du prøve en økologisk parfume næste gang du skal shoppe duft. En økologisk parfume består primært af økologiske ingredienser, som både er bedre for dig og for jorden.   

 

Økologisk parfume kommer i forskellige prisklasser, men de fleste er til at betale. Det gør dem bestemt ikke mindre eksklusive – nej tværtimod.