Sådan kan man rejse til Sydeuropa uden at forlade København

madbilleder

Disse coronatider er ikke optimale for den rejselystne. Vi skal helst blive, hvor vi er, for at passe på os selv og hinanden. Men nogle ting må man stadig gerne, og det kan man udnytte, når man tørster efter udenlandske oplevelser. Udforsk Københavns udenlandske indtryk. Der er faktisk måder, hvorpå man kan få lov til at føle bare en lille smule, at man er på ferie. Læs et par tips her omkring flotte bygninger og gode tips til sydeuropæisk mad og stemning. København har meget at byde på og rummer mange kulturelle islæt fra Sydeuropa. Man skal bare lede lidt efter det.

Gå på opdagelse i spisemulighederne

København er en by, der boomer af kulinariske muligheder. Du kan finde mad fra hele verden i København. På Østerbro kan du finde Bopa Plads, der med cafeernes udeservering minder om en plads, man kunne finde i Sydeuropa. Hvis det er det franske, du savner, kan du sætte dig på Sebastopol ved Sankt Hans Torv eller på Den franske cafe ved Sortedam Dossering. Disse steder vil minde dig om at sidde og drikke kaffe eller vin på en parisisk cafe. Hvis du er i det italienske hjørne og har lyst til pizza, er der gode pizzasteder i alle bydele. Særligt Cofocos italienske restauranter kan anbefales. De er både hyggeligt indrettede og laver pizza på den gode italienske måde. Hvis du er på jagt efter pizza i København men gerne vil nyde den derhjemme, kan du det få takeaway fra et bredt udvalg af steder.

Besøg og besku de barokke bygninger

Mange steder i København er der barokke bygninger. Den barokke byggestil stammer fra Italien og er dominerende mange steder i Sydeuropa. Af barokke kirker kan du for eksempel besøge Vor Frelser kirke på Christianshavn. Både indenfor og udenfor – særligt på spiret, kan man se, hvordan arkitekten var inspireret af barok arkitektur fra Rom. Kirken vil helt sikkert minde dig om kirker, du har besøgt på ferier. Du kan også besøge museet Kunsthal Charlottenborg. Både for aktivitetens skyld, hvor du kan se kunst fra hele verden. Men denne bygning er også den første barokke bygning i København, så den vil nok også associere til bygninger, du har set i Sydeuropa. Et andet sted at tage hen for at føle, at man har det lidt ferieagtigt, er det eksotiske Glyptoteket, hvor planterne og de antikke skulpturer lader dig drømme dig væk til syden.