Smag på kulturen på forretningsrejsen

Når man som repræsentant for sin virksomhed tager afsted på en international forretningsrejse, så er det først og fremmest på grund af opgaven, men man må ikke glemme at opleve. Selvom man er på arbejde, så skal man altid tage sig tid til at opleve kulturen. Det er dog ikke på grund af en selv, at man bør opleve kulturen, men det er også vigtigt fra et professionelt synspunkt. Det kan nemlig være positivt for dem man besøger og det team, man er rejst med. Her er madkultur især en stor del af rejsen, da man ofte kombinere møder med måltider.

Det er med til at vise respekt

De fleste lande er meget stolte af deres madkultur, og derfor elsker de at se turister spise deres nationalretter. Omvendt kan det blive opfattet respektløs, hvis man takker nej eller ikke bryder sig om en given nationalret. Især i lande som fx Kina og andre asiatiske lande, er det vigtigt at smage den lokale mad.

Det styrker sammenholdet blandt kollegerne

På samme tid er det også godt internt for den gruppe som er blevet sendt afsted sammen. Det er ikke altid, at man kender hinanden hjemmefra. Man kan derfor danne et bånd omkring det at skulle smage de lokale delikatesser som måske ikke altid er lige lækre. Det kan altså fungere som en form for gastronomisk teambuilding, som eventbureauet Event Republic tilbyder hjemme i Danmark.

Bring idéerne med hjem til kantinen

Selvom de lokale delikatesser ikke altid er en succes, så kan noget af det smage godt. Hvis det sker, så er det jo vigtigt at udnytte det, så kollegaerne derhjemme også kan nyde godt af den fremmede madkultur. Ellers kan de enkelte rejsende jo altid tage madkunsten med hjem til deres private køkken, hvor de kan forkæle deres familie og venner.